7 pasi catre tinuta perfecta – idei de shopping

7 pasi catre tinuta perfecta – idei de shopping

O tinuta vestimentara, ca si un tablou, o sculptura, un design interior, tine de compozitie. Tine de echilibrul pe care il obtii intre forme, croieli, culori. La fel ca un tablou, trebuie sa aiba accente de lumina, de culoare, de umbra, acele evidentieri care o fac sa iasa in fata.

Nu de putine ori ai auzit probabil ca o tinuta este dezechilibrata, sau ca nuantele nu se potrivesc. Si cu siguranta, de si mai multe ori ai auzit ca anumite culori “nu pot” fi alaturate nici in ruptul capului. Ei bine, teoriile cromatologiei si contrastele cromatice te contrazic. Orice culoare poate fi purtata cu orice culoare. E vorba de cantitatea si de saturatia culorilor respective.

Hmm, daca te-am bagat in ceata, astazi ti-am pregatit tocmai un mini-ghid care sa-ti explice cum sta treaba cu combinatul hainelor, cu compozitia lor, cu accentele cromatice, de textura sau de imprimeu:

 

7 pasi catre tinuta perfecta - idei de shopping

Si acum, sa dezoltam pas cu pas alegera fiecarei piese vestimentare. Incepem cu pantalonii. Iti recomandam un model ce aminteste de croiala Chino, doar ca mai ladylike, pana la glezna. E modelul cel mai feminin, lasand la vedere gleznele fine si incaltamintea, mascand mici imperfectiuni in zona taliei si a solurilor.

Tocmai in aceasta in idee, adauga pe post de top, un body remodelator. Alege o nuanta nude, pentru a nu incarca tinuta. Si tot la capitolul lenjerie intima, opteaza pentru un sutien intr-o nuanta puternica. Aici va fi primul accent cromatic al tinutei tale. Pe dedesubtul body-ului, sutienul doar se va intrezari, sporind misterul, si scotand vulgaritatea din ecuatie.

Revenind la accentele cromatice, alege un accesoriu puternic – cureaua de exemplu care sa marcheze centrul de interes al tinutei. La mijlocul outfitului, va atrage atentia la talie, top, sacou si sutien. Sacoul, blazerul, jacheta ar fi bine sa ramana in zona de ton in ton – dar cauta un model cu doua texturi contrastante, de efect, pentru a evita o tinuta monotona.

Tot pentru a evita monotonia, in cazul accesoriilor mari – incaltaminte si geanta, alege tot culori ton in ton cu tinuta, dar cu mici accente de efect: de exemplu o tinuta construita pe pamanturi, sau tonuri de maro are nevoie de putina “nebunie” – animal-printul de exemplu sau orice alt imprimeu “agitat” va fi perfect!

Idei de shopping

Iti poti gasi hainele, incaltamintea, accesoriile si piesele de lenjerie intima ideale pentru noile tale tinute perfecte, in cateva magazine online, in colectiile Triumph, Linea Tesini, Miss Selfridge, Venca etc. Ai la dispozitie cateva branduri renumite pentru calitatea materialelor si modelele trendy si-n plus reducerile de pana la 60% discount!

Acum stii pasii catre tinuta perfecta. Ce mai astepti?! 🙂

Speak Your Mind

*