Anuntul Facebook cu ce este Graph Search – explicat in cateva idei

Anuntul Facebook cu ce este Graph Search – explicat in cateva idei

Ati auzit ca Facebook tocmai a anuntat Graph Search. S-a facut ceva tam tam cu privire la aceasta stire.
Ce este Graph Search
facebook graph search
Mai jos este explicatia oficiala a fondatorului :

Misiunea Facebook este de face lumea mai deschisa si conectata. Principalul mod prin care reusesc asta, este prin diverse unelte pe care le pun la indemana utilizatorilor de facebook:conturi de client, conturi de business, grupuri de interes. Practic aceste unelte ne ajuta sa punem pe o harta imensa relatiile noastre cu ceilalti din Facebook si lucrurile care prezinta interes pentru fiecare.
Ei numesc asta harta grafica, care se mareste ora de ora cu oameni noi, cu continut adaugat de fiecare si cu conexiunile care se creeaza in acest fel. Se estimeaza ca pana in acest moment sunt un miliard de oameni care socializeaza pe facebook, mai mult de 240 de miliarde de fotografii si mai mult de un trilion de conexiuni. Este ceva “imens” la scara mondiala.

Aceste informatii vor fi accesate prin acest nou tool Graph Search, defapt asta se intampla chiar acum, doar ca unii dintre noi suntem pe o lista de asteptare pana vom putea accesa noul motor de cautare. Practic acest tool va aparea in ficare cont de Facebook, undeva in partea de sus.

S-au facut precizari ca sunt diferente majore intre Graph Search a lui Facebook si web search a lui Google sau alt motor de cautare.
Web search este conceput, dar sa luam drept exemplu un set de cuvinte “moda in 2013″ , sa ofere cele mai bune rezultate posibile care se potrivesc cu aceste cuvinte cheie.

Cu Graph Search vom combina fraze:de exemplu:”Prietenii mei din Bucuresti , care iubesc cainii”- iar prin acesta cautare Facebook va ascoate rezultate cu oameni, locuri, fotografii sau alt continut care este pe disponibil pe Facebook.
Cum ar fi sa poti cauta ceva de genul:
“Oameni din Craiova care au fost in Dubai”
“Oamenii carora le plac aceleasi lucruri ca si mie”
“Prieteni ai prietenilor care au fost in Grecia”
“Restaurante chinezesti la Cluj”
“Atractii turistice in India, vizitate de prietenii mei”
“Ce muzica asculta prietenii mei”
…si exemplele pot continua 🙂
Lucrul cel mai important, este ca aceste informatii nu le poti gasi cu ajutorul lui Google, pentru ca in mare parte aceste informatii nu sunt publice.
Parearea mea este ca aceast nou motor de cautare atat de personalizat, va revolutiona ideea de “cautare pe internet” si va fi mai usor sa faci o alegere care este recomandata de un prieten sau un prieten al prietenului, decat sa apelezi la un motor de cautare obisnuit cum este google, yahoo, etc.
Daca sunteti interesat cum obtineti acceptul sa accesati Graph search, inscrieti-va pe lista de asteptare din acest link.

Sper ca ati gasit util acest articol, daca este asa, astept un comentariu din partea voastra.

Speak Your Mind

*