Bani online din afiliere – De ce se fac bani cu blogurile  – partea I

Bani online din afiliere – De ce se fac bani cu blogurile – partea I

Vreau sa pornesc acest articol care face parte dintr-o serie de “cum sa faci bani online din afiliere” lucrand de oriunde te-ai gasi pe acest pamant. Acesta este un avantaj extraordinar sa poti lucra din Romania, de la Frankfurt, din Dubai sau de la New York.

Sa ramanem un pic la avantaje, ele sunt foarte multe si sunt importante:
1. Poti munci doar pentru tine, fara sefi, fara program fix, fara concediu limitat, esti propriul tau stapan.
2. Ai avantajul ca nu trebuie sa convingi pe nimeni sa cumprre de la tine, sa te expui, sa mergi din usa in usa, sa vorbesti cu prietenii pentru recomandari. Cei care cumpara de la tine, fac comenzi online din blogul tau si nu te intalnesti cu ei, …poate niciodata 🙂
3. Nu ai raspunderea marfii vandute, investitia ta este zero in acest sens, esti un intermediar care scri articole pe blogul tau despre lucruri pe care lumea doreste sa le gaseasca pe internet.
4. Este o afacere in care care incepi cu o investie minima:un calculator, abonament la internet, abonament hosting lunar, cumpararea unui domeniu si a unui serviciu de email marketing (vezi in finalul articolului cu ce firme lucrez eu, pe care le recomand). Calculator si abonament la internet are mai toata lumea, celelalte servicii enumerate nu depasesc suma de 120 lei/lunar).
Blogul ideal cu care este bine sa incepi, este construit pe platforma wordpress (gratuit). Se gasesc pe internet tutoriale video care explica cum se incarca aceasta platforma pe un site, care sunt primele setari si plugin-uri cu care incepi (in articole viitoare am sa fac unele recomandari). Probabil ca cel mai mult imi place ca acest tip de blog este foarte flexibil, adaptabil si usor de abordat. este ideal pentru cineva care nu stie nimic despre internet, sau despre crearea unui website.
Un alt lucru important depre bloguri, acestea cresc rapid in ranking, prin cautarie cu motoarele de cautare. Google iubeste blogurile si va indexa si urca rapid un site daca are continut unic si de calitate, care are poze cat mai originale si video-uri. Un alt motiv de crestere in ranking este acela ca blogul are mereu continut nou, un postare pe zi sau cel mult una pe saptamana.
Fiecare categoria sau pagina din blog se comporta ca un site separat, unde strategiile de SEO pe care le alegeti si aplicati, fac multe automatizari in idea celor amintite mai sus.

Un site gen blog va atrage mai multi cititori, oamenii s-au saturat de masinarii automate care nu le transmit decat informatii minime, poate o poza si …cam atat.
Daca ai o pasiune, sau mai multe pasiuni, sau daca ai dorinta sa inveti sa devii productiv prin bloging, linia de start in online este aceiasi pentru noi toti. Nu conteaza ce culoare ai, de unde vi, tot ce conteaza este INFORMATIA pe care o vinzi.
OK!
Am detaliat pana acum de ce blogurile au avantajul sa va ajute sa faceti bani online.

Cine te plateste sa faci bani online din afiliere?

cum functioneaza schema in afiliere

Sunt mai multe surse din care poti face bani cu blogul tau, dar vreau sa evidentiez sursa cea mai importanta, daca doresti sa incepi acest business pe cont propriu, de maine.

Sursa se numeste:AFILIERE sau AFILIAT MARKETING. Rolul blogului tau este sa fie puntea dintre un cumparator si un magazin online. Aici rolul tau de AFILIAT este cheia. Spuneam mai devreme de pasiune si am sa va dau exemplul meu. Cand am inceput primul meu blog in 2007, una din pasiunile mele erau retetele culinare pe care le gaseam cu video, si am facut blogul Retete cu video aflate de Stefania . La acel moment nu se dezvoltase afilierea in Romania. Acum pot sa folosesc acest blog sa fac bani online din afiliere.

Prima firma romaneasca  specializata in afiliat marketing a aparut in 2009, realizand interfata intre magazinele online si afiliati, este 2 Parale.
Vrei sa castigi si tu bani online din afiliere, stand acasa si promovand produse si servicii pe internet?

cum faci cont pe 2Parale

2 Parale are in acest moment aproape 10500 de afiliati si numarul acestora creste zilnic. In acelasi timp 2 Parale promoveaza 160 de magazine online (campanii) din diverse domenii de activitate:fashion, electronice, turism, reduceri colective, turism, etc

categorii in 2 Parale la data de 9 septembrie 2012

Practic daca gasesti ca ai pasiune in una din aceste categorii, iti recomand sa incepi cu alegerea numelui de domeniu pentru un site in wordpress .

SURSE:

– hosting – recomand HOSTGATOR.com

– achizitii de domenii: GODADDY.com

– email marketing: AWEBER.com

…va urma! 🙂

S-ar putea sa te interesze si:

Afiliat marketing – Se castiga bani in Romania din afiliat marketing

Speak Your Mind

*