Cand caii picteaza cu adevarat visele devin realitate

Cand caii picteaza cu adevarat visele devin realitate

Prima data am gasit pe youtube povestea despre “abilitatile ” lui Metro pentru pictura abstracta. Dar povestea lui este cu mult mai frumoasa decat va imaginati. In trecut a fost un cal care a alergat la curse, dar un accident la incheietura piciorului l-a scos din circulatie. Vestea cu adevarat trista, era ca medicii nu i-au mai dat mult timp de trait, doar doi ani.

Painting with Metro

Ron, stapanul lui Metro, a vrut sa-i faca ultimii ani din viata, cat mai usor suportabili. I-a venit ideea sa faca un studio imens de pictura in locuinta lui din America, in care sa-l primeasca si pe Metro.

Caii sunt niste fiinte foarte inteligente si iubitoare, asa ca, ce sa vezi?  Lui Metro i-a luat 1 saptamana sa “ia in stapanire” noul sau hobby. A inceput sa picteze tinand pensula cu dintii! Lucrarile lui de arta au inceput sa se vanda rapid pentru suma de 500$, celebritatea sa s-a raspandit foarte repede. In acest mod a reusit Ron sa gaseasca un tratament foarte scump pentru piciorul ranit, care adauga ani buni de viata pentru acest calut ajuns celebru.

Cand caii picteaza cu adevarat te scufunzi intr-o visare adanca

Tot prin munca sa, Metro a strans 80000 $ prin care ajuta si alti cai “scosi la pensie” sa beneficieze de un tratament mai bun. Ron a aparut la multe programe TV si a vorbit la multe posturi de radio despre faptul ca “fiecare cal merita sa traiasca intr-o casa iubitoare”.

picturi realizate de Metro

Datorita iubirii stapanului sau, Metro a avut incredere si rabdare sa dea atata viata tablourilor pe care le picteaza. Ma uit la filmele de pe youtube, cum asteapta cu rabdare sa-i schimbe Ron mereu pensula, cu culoare dupa culoare. Si cat de strans tine pensula intre dinti si cum isi misca capul cu miscari aproape milimetrice ca sa nimereasca suprafata panzei. Din cand in cand, isi ridica in sus piciorul bolnav! Senzational, m-am indragostit de Metro, m-a cucerit si m-a emotionat pana la lacrimi.

Depre povestea lui adevarata, a aparut si o carte “Painting with Metro” scrisa de stapanul sau Ron Krajewski si Susy Flory. Daca v-a impresionat poveste lui, puteti sa cumparati cartea si in acest mod sa sprijiniti si voi la salvarea altor cai care au nevoie de ingrijiri medicale. Cartea se poate cumpara din Romania direct din libraria books-express.ro , din Anglia de pe amazon.co.uk sau din America de pe amazon.com .

cartea Painting with Metro Ron Krajewsk

Asa poveste, sa tot citim, asa cai sa tot vedem, asa oameni cu suflet mare, sa tot gasim.

video cu Metro cand picteaza

Speak Your Mind

*