Concurs pe Facebook cu premii Iphone – Pacaleala la LIKE

Concurs pe Facebook cu premii Iphone – Pacaleala la LIKE

Anul acesta parca mai mult ca niciodata suntem asaltati cu invitatii la evenimente Facebook prin care daca dam LIKE la o anumita pagina de Facebook, si mai apoi invitam 200-300-500 de prieteni, avem “sansa” sa castigam un Iphone. O pacaleala mai mare ca asta nici ca am vazut.

Aceste concursuri sfideaza toate regulile

In primul rand Regulamentul lui Facebook care se deruleaza prin evenimente Facebook (vezi la ce evenimente esti invitat) si folosesc pagini de Facebook prin care momesc fanii sa dea Like (vezi Regulamentul Facebook de organizari de promotii la ei pe site) .

In al doilea rand acesti “organizatori” nu afiseaza niciun Regulament de functionare al unui concurs cu premii, niciun fel de de organizator, nu explica cum vor fi alesi castigatorii si cum vor fi anuntati.

Scopul principal al acestor “delincventi facebook” este sa adune intr-un timp record sute de mii de fani, dupa care ori vor vinde pagina respectiva de Facebook pe bani grei, ori o vor folosi in scop publicitar, adica vor promova produsele unei firme sau produse de afiliat marketing.

Cum puteti sa reclamati la facebook aceste abuzuri?

Ne simtim abuzati cand tot felul de “prieteni facebook” ne invita la astfel de evenimente, ne trezim cu cate 10-15 invitatii pe zi la chestii care nu ne intereseaza.

Am ales mai jos un exemplu, cel mai proaspat eveniment de gen la care am fost “invitata”.

Pentru a intra in concursul IPHONE 5 trebuie sa faceti urmatorii pasi:
1.Dai LIKE la pagina OBLIGATORIU.
http://www.facebook.com/Stuff.Style.Stuff .
Pe aceasta pagina poti intra si in tragerea la sorti pentru 10 tablete ,samsung galaxy tab 2.
2.Dai click “participa” sus.
3. Invita-ti minim 300 de prieteni.
Cine invita 400 de prieteni are ocazia de a castiga 10 Camere video Prestigio RoadRunner 511 Black
Concursul se va incheia pe 8 Martie 2013.
Premile vor fi trimise in 7 zile lucratoare.
Multa Bafta.

Acum sincer cum sa crezi intr-o asemenea gogomanie? :))

concursuri fake pe facebookPuteti sa faceti doua genuri de reclamatii:

Mai intai dati click pe Report , va apare in pop-up in care puteti bifa ca sunteti hartuiti (It’s harassing me) primul cerculet de sus, sau ultimul de jos Spam or Scam

cineva de pe facebook ma hartuiesteApasati continue:

raporteaza la facebook hartuirea Apasati continue, astfel persoana care v-a invitat, pe viitor nu va avea posibilitatea sa va mai invite la vreun eveniment (pierde aceasta sansa), evenimentul va fi sters din Timeline-ul dvs, si in acelasi timp pleaca un Report catre facebook. Cu cat sunt mai multe Report la o astfel de “inscenare de concurs”, cu atat mai repede Facebook va lua atitudine.

Cum reclamati o pagina de facebook care sustine astfel de concursuri?

Nu este necesar sa dati LIKE unei pagini ca sa o puteti reclama, dar daca ati dat Like, ar fi bine sa-i dati Unlike acum. In foto de mai jos, dati mai intai click pe rozeta albatra de langa Mesaje si se vor deschide mai multe optiuni, alegeti Report Page si dati click.

cum reclami o pagina la facebook

Daca considerati ca aceasta pagina nu ar trebui sa fie pe Facebook, actionati ca atare:

cred ca aceasta pagina nu ar trebui sa fie pe facebookApasati continue si se va deschide un nou pop-up, in care bifati spam or scam, apoi continue si reclamatia a fost trimisa.

spam or scam

Daca v-a placut si a fost util articolul meu, distribuiti-l pe Facebook sa invete cat mai multi sa se fereasca de astfel de pacaleli…si nu uitati sa va inscrieti la newsletter.

Speak Your Mind

*