Cum sa alegi o retea de afiliere ca sa faci bani de acasa

Cum sa alegi o retea de afiliere ca sa faci bani de acasa

Nu mai este o fantezie irealizabila, faptul ca se pot face bani in afiliere lucrand de acasa de pe computer cu o legatura la internet. S-au scris destule articole pe aceasta tema, iar eu vreau sa subliniez niste aspecte pe care le iau in considerare cand aleg o retea de afiliere sau un magazin cu afiliere proprie. Desigur ca, ideal ar fi sa lucrez doar cu o retea de afiliere, dar din pacate nici una din cele 4 cu care colaborez nu-mi ofera TOT ce-mi doresc.

Ce-si doreste un afiliat de la o retea de afiliere

Cum sa alegi o retea de afiliere

Punctul meu de vedere este clar, daca ar exista reteaua de afiliere perfecta mi-as dori urmatoarele:

1. Un contract de colaborare cu retelele mai echilibrat, in situatii mai tensionate, cand sunt convinsa ca reteaua nu-mi reprezinta interesele, sa am niste parghii cu care sa ma “joc”.

2. Ce inseamna ca reteaua nu-mi reprezinta interesele? In niciun caz nu ma simt reprezentata ca si afiliat atunci cand o retea aduce in sistem un magazin care nu are ce sa caute in afiliere. Si aici am de punctat:sunt acceptate magazine care au produse fara descrieri, cu poze atat de mici ca nu intelegi ce se vinde, sistem greoi pentru comenzi, nu au linkuri cu detalii precum:detalii transport, ANPPC, conditii retur, nu au codul de tracking instalat corect, nu au macar o pagina de facebook. De ce sa-mi consum eu timpul meu pretios si sa verific toate aceste caracteristici la un magazin, cand reteaua de afiliere ar trebui sa faca acest lucru, inainte sa-i dea drumul advertiserului in fluxul de afiliere.

Recomandare: Sa faci bani cu Skimlinks

Consider ca este lipsa de respect pentru munca afiliatului si ca in fond reteaua este interesata doar de acel abonament lunar incasat de la advertiser, nu si de comisioane. Tot la acest punct adaug si faptul ca noii advertiseri nu sunt informati ca daca nu-si ascund telefoanele de comenzi pentru linkurile de afiliere, afiliatii vor colabora doar cu concurentii lor. Asa cum am spus, este o mare varza in afilierea romaneasca.

Upgrade :am primit feedback la articolul meu din partea profitshare, ca ei verifica saptamanal buna functionare a linkurilor de afiliere, ca au personal dedicat acestei operatiuni…ceea ce este excelent.

3. Sunt sute de advertiseri in cele doua retele (profitshare si 2parale), este din ce in ce mai greu sa “inoti” printre acestia, mai ales ca este si mult balast explicat la punctul 2. Si chiar daca ar fi 1000 de magazine toate alese pe spranceana, tot ar fi imposibil sa le cunosti cat de cat produsele la toti. Ideal ar fi sa existe in fiecare retea, un motor de cautare intern, la care sa aiba acces doar afiliatii. Pentru ca daca vreau sa scriu azi un articol despre “parchet roz” habar n-am in ce magazin din retea, as putea sa gasesc asa ceva. Sau daca vreau sa gasesc genti Guess, sau doar brandul Guess din toate magazinele, nu am cum sa fac asta.

In profitshare exista un catalog de produse, care este un inceput bun, dar daca va intrebati cum arata un motor de cautare performant, acesta  exista intr-o retea de afara care imi este foarte draga, rewardstyle.com, care pe langa faptul ca sunt foarte pretentiosi in alegerea partenerilor (atat magazine cat si afiliati) au multe unele utile, printre care si acest motor de cautare intern.

De exemplu in rewardstyle poti cumula doua randuri de cautari in acelasi timp:pe de o parte:cautari dupa categorie, advertiser, designer, culoare, pret, masura, si pe cealalta parte o sortare dupa releventa, comision, preturi si cele mai noi. Apesi pe “Search” si incep sa curga ofertele.

motor de cautare rewardstyle

 

4. Imi doresc sa pot avea acces nestingherit la toti advertiserii dintr-o retea, asa cum se intampla in Profitshare.ro. Imi displace sa trebuiasca sa aplic la o campanie cum este in 2parale.ro si sa astept sa fiu aprobata. Sunt advertiseri la care am aplicat si care au intrat de peste un an in afiliere si la care figureaza “asteapta confirmarea”. Imi displace ca sunt advertiseri in 2parale care primesc un numar limitat de afiliati in campania lor, din cauza unui abonament mai ieftin pe care il platesc retelei.

5. Imi place cand advertiserii dau motive complete de respingere a comisioanelor, asa cum se intampla in 2parale. In profitshare nu exista aceasta facilitate.

6. Imi place ca in Profitshare se evidentiaza magazinele care au instalat un script de ascundere a telefoanelor pentru comenzi facute de clienti pentru linkurile care vin din afiliere. Asta inseamna ca reteaua isi da silinta sa aibe si discutii pe aceasta tema, cu magazinele.

7. Imi place ca in 2parele pot sa vad IP-ul din care s-a facut o comanda si a rezultat comisionul meu.

8. Imi place ca in 2parale exista afisarea in timp real cu inregistrarea comisioanelor >> 2p real time. Sunt afisate doar 5 rezultate, mi-ar placea sa pot seta toate rezultatele din ultima ora 🙂 .

9. Sunt magazine care au programe de afiliere in ambele retele, dar de exemplu, nu stiu de ce magazinul Mycloset permite doar in Profitshare afisarea numelui produsului vandut. In 2parale apare doar “comanda noua” . Normal ca ma intereseaza ce produs s-a vandut.

10. O problema foarte grava este neplata comisioanelor afiliatilor, de catre retele, atunci cand pleaca un advertiser din sistemul de afiliere si nu-si plateste ce are de platit prin contract. Pana acum asta s-a intamplat doar in 2parale.

In profitshare au fost advertiseri care au plecat dar mi-am primit toti banii din comisioane realizate cu acestia.

In 2parale un comision trece prin 4 statusuri:
a. comision “Asteapta Aprobare” . este faza in care s-a inregistrat un comision
b. comision “Acceptat/Neplatit” este faza cand comisionul a fost aprobat. Inseamna ca vanzarea/leadul s-a incheiat si ca urmare a acestei actiuni prin intermediul afiliatului, magazinul (advertiserul) a vandut un produs/seviciu si si-a incasat banii.
c. comision “Achitat de Advertiser” este momentul in care 2parale a primit banii de comisioane de la advertiser si urmeaza sa plateasca afiliatii saptamanal daca acestia au acumulat mai mult de 100 lei comisioane.
d. Comision “Finalizat” este acel comision care a intrat in contul afiliatilor.
Din punctul meu de vedere sunt prea multe etape cu fluxul comisionului. Daca clientul adus de mine a finalizat vanzarea, eu trebuie sa fiu platita neaparat. Nu ma intereseaza daca acel advertiser este serios sau nu, pentru ca nu eu am facut un contract cu el. La fel, nu ma intereseaza sa primesc emailuri de notificare din partea unei retele sa fiu anuntata ca advertiserul X sau Y va fi eliminat ca nu si-a platit datoriile catre retea si se intrerupe programul de afiliere, iar comisioanele mele realizate pana la acel moment sunt in procent de 99% pierdute. In retele de afiliere de afara nu se intampla asta, cel putin in cele cu care lucrez.
Mai exista si statusul “Respins” pentru comisioane care nu au fost aprobate.

11. Imi doresc ca persoanele care lucreaza pe partea de suport cu afiliatii si raspund la sesizari, angajati ai retelelor, sa fie mai bine pregatiti si sa nu taraganeze cu lunile niste raspunsuri cautand tot felul de explicatii atat de “jenante” ca la un moment dat te lipsesti sa-i mai intrebi de vorba…sper ca nu se bazeaza doar pe bunul simt al afiliatilor. Am avut o speta in august 2014 in reteaua 2parale cu un advertiser (top-shop.ro) care mi-a raspuns ciudat rau de tot, in legatura cu respingerea unui comision. Ticketul meu nu s-a rezolvat nici pana in ziua de azi… 🙁  inca nu am aflat ce inseamna explicatia cu incarcatura de paranormal, care a venit din partea advertiserului.

2014-11-19_15-06-54

Ce recomand persoanelor care vor sa aleaga o retea de afiliere

Ca sa aveti propriul punct de vedere, este bine sa activati in cat mai multe retele. Unele dintre ele isi dau silinta in permananta sa devina mai performante pentru afiliati si acest lucru va face intr-o zi diferenta. Nu ai cum sa discuti despre o retea de afiliere, daca nu ai colaborat cu ea. Da, niciuna nu este perfecta, dar va ofera o platforma de lucru excelenta ca sa faceti bani. Este mult mai bine sa lucrati cu retele de afiliere decat cu magazine care au propriul sistem de afiliere unde a 3-a parte neutra nu exista, si nu veti avea niciodata convingerea ca cineva incerca sa va reprezinte corect interesele.

Probabil ca voi continua sa mai adaug noutati la acest articol. Sa auzim numai de bine si succes in afiliere!

Comments

  1. Stefania, excelent articol! Parerea mea sincera este ca cele doua retele nu doar ca ar face bine sa bage la cap ce scrii tu aici, ba chiar ar trebuie sa te plateasca pentru acest articol asa cum ar plati orice consultant care ii invata cum sa-si creasca afacerea.

    • Paul nu am scris ca sa ma plateasca cineva 🙂 . Am scris punctul meu de vedere, ca si experienta ,ca si observatii depre retelele de afiliere. Daca retelele ar cere un feedback o data la 3 luni de la toti afiliatii activi, ar avea de catigat toata lumea. Eu asa as face, as trimite sondaje la afiliati sa le completeze cu date cat mai detaliate. As premia afiliatii care au punctat foarte bine.
      Am tot auzit de vreo doi ani ca piata afilierii din Romania este in formare. Asta este doar o chestie pur romaneasca, de reglementat se reglementeaza imediat daca se impun reguli corecte si echidistante pentru toata lumea. Asa cum am citit prin grupurile de afiliati, cred si eu ca este timpul unei Asociatii a Afiliatilor din Romania.

  2. Exact ce trebuia spus! Mie incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult Profitshare si cred ca o sa ma mut “cu arme si bagaje” doar la ei.

    • Gelu nu cred ca este intelept sa ai toate “ouale” din afiliere doar intr-un singur cos. Lucrurile se misca in permanenta in ambele retele, trebuie sa ai rabdare…sfatul meu 🙂

  3. Nici mie nu-mi place, ca trebuie sa astept, pana ce sa fiu aprobat intr-o campanie la 2parale. Dar, asta e viata.

Speak Your Mind

*