Cum sa faci spam pe Google+ Plus si sa zici este doar share

Cum sa faci spam pe Google+ Plus si sa zici este doar share

Inteleg dorinta si inventivitatea multora de a gasi metode inedite de a face bani online prin afiliere. Dar cum sa reusesti sa faci asta fara sa incalci regulile jocului? Am sa va povestec despre un caz clar de Spam facut sub palaria lui G+ Plus, de o persoana care zice ca nu a facut altceva decat ca a folosit butonul de share.

In primul rand mi-a atras atentia acest caz pentru ca s-a intamplat la mine in “curte” pe gmail si in al doilea rand, cel care face spam este un afiliat.
Cum s-a intamplat?
Primesc un mesaj in casuta de email cu o oferta comerciala a unui site care vinde roviniete, mesaj care vine de la o persoana care m-a adaugat la el in cercuri in G+. Precizez ca eu nu-l aveam in cercurile mele. In interval de 4 zile am primit 6 mesaje de la el pe gmail cu oferte comerciale.
Intru pe site-ul respectiv si vad ca linkurile lui sunt de afiliat din 2Parale. Prima data intreb la 2Parale daca ei permit astfel de actiuni. Era mai important sa stiu mai intai parerea lor pentru ca sunt si eu afiliat, stiind din capul locului ca google chiar daca permite sa dai share la o persoana din cercul tau, nu este de acord cu spamul. Iar politica google este foarte clara in acest sens:art 7 din Politica privind conţinutul postat de utilizatori şi comportamentul acestora se refera la SPAM: “Nu trimite mesaje spam, inclusiv conţinut promoţional sau comercial nedorit ori solicitări nedorite sau în masă. Nu adăuga persoane în cercurile tale în mod agresiv.”

Primul raspuns de la 2Parale a fost ceva care nu m-a multumit, am mai insistat si au revenit spunand ca este spam, dar venind printr-o terta parte (reteaua de socializare G+) este la limita. Dar daca este sa contabilizam prin adunare spam 100% dupa parerea lui google si spam la granita dupa parerea 2Parale, rezultatul nu poate fi altul, decat SPAM.

Am hotarat sa comentez la ultimul spam trimis de persoana respectiva care a venit proaspat chiar azi, cu o noua oferta comerciala.

vlad sorodoc

In loc de multumiri ca i-am spus pe indelete ce greseste, dupa un schimb de replici, ce sa vezi? M-a acuzat ca este vina mea ca permit sa primesc astfel de emailuri. What???? A ajuns chiar sa-mi arunce in fata ca nu prea stiu cu ce se mananca retelele sociale si sa ma mai informez 🙂 …dragut, nu? Asta seamana cu o scuza morbida:”E vina mortului ca statea in traiectoria toporului manuit de infractor”

Si uite si “scuzele” explicate pe larg de persoana. (click pe poza pentru rezolutie maxima)

In niciun caz nu interzic nimanui sa spuna ca “exista”, Doamne Fereste, dar trebuie sa avem grija cum o facem. Iar daca Vlad Sorodoc exista prin afilire il inteleg 🙂 si la mai mare!

g+

I-am explicat pentru ultima data ca vreau sa-l ajut sa poata face in continuare afiliere si sa citeasca cu atentie TOS-ul google si sa se opreasca din aceste actiuni. Ultimul meu mesaj inainte de ”setarile finale” :

g+

Si scuze se gasesc….Slava Domnului! 🙂 si Vlad Sorodoc se minuneaza si el…mai bine ar studia TOS-ul ca nu stie ce zice, sau stie?

google plus

Am scris acest articol in speranta ca il citesc cat mai multi afiliati (si nu numai). Chiar daca unii inteleg ca au gasit cea mai tare metoda sa trimita mesaje comerciale nesolicitate fiind chiar sub palaria lui Google (marele luptator anti-spam), practic incalca doua regulamente:TOS-ul lui google si contractul de afiliere pe care il au semnat cu diversi advertiseri, 2Parale, etc.

Si acum intrebarea logica, cum se face un astfel de share, ca sa-l faceti corect

Cand sunteti logat in pagina de Google+ si vreti sa distribuiti o poza, un text, un link, un video, etc., aveti posibiliatea sa trimiteti prin butonul share:

a) ca aceste informatii sa fie publice ( le poate vedea oricine) iar google va indexa aceste distributii, sau

b) la toti prietenii din cercuri, doar anumitor nume, sau unor adrese de email

ce inseamna share pe google

Daca alegeti varianta 1) Public mesajele raman pe peretele vostru si atat, putind sa-l vada oricine, nu deranjati pe nimeni in gmail cu mesaje nesolicitate. In varianta asta puteti sa “tipati” ca existati…chiar este recomandat.

In varianta 2) mesajul vostru ramane pe peretele vostru si este vazut doar de cei pe care i-ati selectat, este trimis in casutele de email ale persoanelor selectate…si aici apare pericolul de spam, in plus google nu indexeaza aceste mesaje.

Mesajele comerciale trebuie sa le afisati public! si ar fi recomandat sa o faceti de pe o pagina G+ pentru firme, dedicata site-ului respectiv.

Daca ati intalnit astfel de cazuri va astept la comentarii.

Speak Your Mind

*