Cum sa salvezi pe cineva in caz de accident vascular cerebral ! Oare este adevarat?

Cum sa salvezi pe cineva in caz de accident vascular cerebral ! Oare este adevarat?

Internetul are multe merite fara doar si poate, dar asta nu inseamna sa credem tot ceea ce se scrie pe unele site-uri. Sunt multe articole traduse din alte limbi:engleza, rusa, italiana, chineza, etc. si aruncate pe tot felul de site-uri indoielnice cu articole bomba, cu retete de salvare de vieti omenesti din tot felul de situatii! Dar oare este adevarat? Toate informatiile aruncate de-a valma pentru a atrage atentia publicului si a face trafic pe site-urile respective, pot face mai mult rau decat bine.

Un articol lansat de site-ul perfect-ask.com si preluat automat, adica copiat aproape integral si de altii caplimpede.ro relateaza intr-un articol vast despre “cum sa salvezi viata cuiva in caz de accident vascular celebral si cum ca, chinezii au descoperit trucul”. Totul este deformat de la realitate, si cel mai grav lucru este sa te apuci sa incerci sa salvezi pe cineva inainte de a suna la 112 si a cere ajutor de specialitate.

Cum sa salvezi pe cineva in caz de accident vascular ! Oare este adevarat

cum sa salvezi viata cuiva in caz de accident vascular

atacul cerebral si cum poate fi oprit o practica periculoasa

un caz tradus din engleaz pus pe blogurile din romania de oameni fara minte

Nu vreau sa expun intreg articolul aici, il puteti citi pe site-urile indicate mai sus [este un exemplu de asa NU, daca vreti parerea mea aceste site-uri ar trebui ocolite si nu le mai dati share pe toate retelele de socializare [cel mai mult le gasesc pe facebook].  Ideea este ca trebuie sa ne ferim de informatii care nu pot fi probate. Cum putem proba informatiile? Pai cautand pe site-uri de afara pareri despre aceste articole care au facut inconjurul planetei. Si veti gasi asa cum am gasit si eu o groaza de articole care ii blameaza pe cei care pun aceste minciuni pe internet…care acum ajung sa fie traduse si speculate si in limba romana.

De exemplu in America oamenii primeau din 2007 spam pe email cu aceasta “reteta de salvare de vieti omenesti” . Uite ce raspuns primeste o persoana care a primit un astfel de email, de la un respectabil neurologist de la o clinica din America dr. Steven P. Novella; “Inteleg nevoia pentru intreaga omenire de ai ajuta pe cei dragi, dar acest remediu miroase a sarlatenie. Nu numai ca contine informatii periculoase, dar, de asemenea, poate impiedica adevaratul tratament al unui atac celebral din cauza pericolului de hemoragie.” sursa – http://theness.com/ scris in data de 3 octombrie 2007

Va dati seama de cand a inceput aceasta campanie cu acul care salveaza oamenii de atac cerebral? Parca cineva s-a pus imoptriva intregii omeniri. Suntem prea multi pe planeta si trebuie sa fim ajutati sa mai disparem prin aceste practici.

Sigur ca mi-ar placea sa-l ajut pe cel de langa mine, dar va spun ca chestia asta cu acul este prea de tot. Mama mea a murit de un atac cerebral. L-a facut in fata mea si eu nu stiam ce are, incepuse sa vorbeasca balbait, era intr-un spital si tot nu au reusit sa o salveze. Cum sa sti ca cineva sufera de un atac cerebral? Asta nu vezi in ficare zi!

Asa cum spun si cei de la Mayo Clinic :

“Solicitati imediat asistenta medicala. Un accident vascular celebral este o adevarata urgenta. Cu cat este dat mai devreme tratamentul, cu atat mai probabil este ca daunele sa fie reduse la minim. Fiecare moment conteaza.”

Ideile false descrise in aceste mesaje primite pe email si aparute pe tot felul de bloguri indoielnice, au fost alimentate partial de rezultatele unui studiu din 2005 de la Colegiul de medicina chineza Tianjin, cititi intreg articolul din sursa aceasta.

Concluzia:nu credeti tot ceea ce cititi, verificati informatia din mai multe surse din site-urile de afara, cautati site-uri specializate gen Mayo Clinic, about.com, etc. si nu in ultimul rand, intrebati un medic!!!

Lista cu alte site-uri de 2 lei care au preluat aceasta informatie alarmanta:

www.antena3.ro

jurnalul.ro

ziaruldevalcea.ro

…probabil ca sunt mai multe, eu atatea am gasit.

 

Speak Your Mind

*