Pe vremea cand ma ocupam numai de imobiliare (1996-2010), ma preocupa foarte mult modul de promovare al acestora pe internet.
De fapt ma preocupa promovarea mea. Am inceput sa studiez pe post de hobby care sunt cele mai eficiente metode de promovare in imobiliare. Stiam de sloganul ca “O poza este cat o mie de cuvinte” si imi placea la nebunie… dar mai bine de o poza ce ar putea sa fie? Si …am ajuns la concluzia ca un video. Am cautat si am gasit ca existau promovari de proprietati pe YouTube si atunci am avut o pasiune nebuna sa invat sa-mi fac singura si sa editez un film pe care sa il aduc pe YouTube. Asa ca pe 7 septembrie 2007 mi-am facut primul cont pe YouTube REMAX5STAR care daca ma intrebati acum ce inseamna va raspund Real estate maximum 5 Star http://www.youtube.com/user/REMAX5STAR .
Am avut succes in imobiliare cu filmuletele, asa ca prin 2008 au fost interesati si cei de la emisiunea focus PrimaTv sa ne ia un interviu la care a participat fiica mea http://www.youtube.com/watch?v=LLWc0yEYCek .
Promovarea pe YouTube va ramane una dintre cele mai importante componente dintr-un pachet de promovare, ca nu-i asa? un video face cat o mie de poze!
In 2008 am descoperit puterea Twiter-ului http://twitter.com/trandafirstef si mi-am facut primul cont la care am ajuns acum la aproape 13000 de persoane care ma “urmaresc” si pe care la randul meu ii “urmaresc” si eu.
Tot in 2008 mi-am facut cont pe Facebook http://www.facebook.com/stephanie.trandafir si pe LinkedIn http://www.linkedin.com/in/stefaniatrandafir . In 2008 mi-am facut primul blog personal http://stefaniatrandafir.blogspot.com/ Sotron si Imobiliare in care am scris o vreme . Pe masura ce trecea timpul imi placea sa descopar noi si noi canale de promovare, simteam ca acestea adunate toate la un loc intr-o zi pot sa insemne un izvor imens de recomandari si clienti multumiti.
La sfarsitul lui 2009 am inceput sa-mi cumpar cursuri de specialitate de pe internet si sa studiez in amanunt despre cum poti sa te promovezi in zilele noastre foarte eficient si cu resurse cat mai putine pe internet. Usor nu a fost si nu este, in primul rand pentru ca toate aceste retele sociale mentionate (si sunt aduse in discutie doar cele mai cunoscute si importante), se modifica in permananta, sa nu mai zic de regulile de la google de indexare si de ranking a websiteurilor dar asta este o discutie despre SEO si ramane pentru alta data.
Nu aruncati o sansa extraordinara la tomberon
In 2010 am observat un fenomen pe care imi place sa-l numesc “Facebook Fan Page” si pe care am inceput sa-l studiez in amanunt, mi se parea extraordinar ca poti sa ai o pagina personala in care sa concentrezi informatii despre business sau despre o persoana. Mai mult miniwebsitetul tau in websiteul Facebook care are un page rank 9, automat salta si pagina ta (fan page) in ranking, ceaa ce inseamna ca sansele de a ajunge la cautari specifice pe prima pagina in google sunt foarte crescute.
Am fost intrebata de ce daca facebook nu cere bani pe pagina sunt anumite firme (cum sunt si eu ) care cer bani.
Eu construiesc o pagina de Facebook interactiva, adica vezi exemplul paginii mele– pentru ca am organizat totul ca si intr-un website obisnuit cu taburi: tabul despre noi, tabul servicii, tabul contact, etc, toate se deschis in aceasta pagina de Facebook cu informatii in cazul de fata despre afacerea mea. Aceasta munca necesita munca de creatie, de studiu, de analiza si nu in ultimul rand necesita cunostinte de programare si gazduire pe un servar.
Daca aveti comentarii de facut, intrebari de pus va rog sa folositi rubricile sfecifice.
Leave a Reply