Ryanair va anula 40 50 de zboruri pe zi in urmatoarele 6 saptamani septembrie 2017

Ryanair va anula 40 50 de zboruri pe zi in urmatoarele 6 saptamani septembrie 2017

Ryanair va anula zilnic 40-50 de zboruri in urmatoarele sase saptamani, in incercarea de a imbunatati punctualitatea zborurilor.

Bugetul companiei aeriene cu sediul în Irlanda a anunțat vineri planul, declarand că a fost “inacceptabil” ca punctualitatea sa a scazut sub 80% in prima jumatate a acestei luni.

In conditiile in care mult personal pleaca de la aceasta companie.

Măsura ar putea afecta până la 285.000 de pasageri, cărora li se vor oferi zboruri alternative sau rambursări.

Ryanair a declarat că mai puțin de 2% din zborurile sale ar fi anulate și această mișcare i-ar ajuta să atingă obiectivul anual de punctualitate de 90%.

Dar cu ce urmari?

Dar pasagerii s-au plâns de scurta notificare a anulărilor.

Gary Cummings urma să zboare de la Leeds spre Bratislava, vineri dimineață.
Joi seara, el a primit un mesaj text de la Ryanair, spunând că zborul său a fost anulat.
Singurul zbor alternativ care i-a fost oferit a fost luni – când urma să se întoarcă la Leeds.

“Am fost într-adevăr în stânga”, a declarat el pentru BBC Radio 5 în direct.

Dar clienții au drepturi conform legislației europene privind drepturile pasagerilor.

“Regulile afirmă că, în cazul în care compania aeriană nu are un zbor alternativ potrivit, trebuie să faca rezervari pe o companie aeriană rivală”, a spus Simon Calder, editor de călătorie la Independent.

El a spus că pasagerii ar trebui, de asemenea, să poată solicita despăgubiri pentru anulări.

“Este un lucru ciudat în ceea ce privește îngrijirea clienților, să spunem că dorim să îmbunătățim operațiunea prin menținerea mai multor avioane la sol”, a declarat el pentru BBC.

Analiză: Un “risc accesibil”

Ryanair a obținut un profit de 1,32 miliarde de euro anul trecut, după ce a transportat 120 de milioane de pasageri.

In aceste conditii își poate permite să riste si sa enerveze până la 400.000 de clienți prin anularea bruscă a sutelor de zboruri în foarte scurt timp.

Nu este pentru prima dată când o companie mare a schimbat modul în care sunt acordate vacanțe personalului, dar este probabil prima dată când o companie aeriană gigantă a făcut că astfel de schimbări au dus la pierderea atator clienți plătitori.

Ryanair speră că poate reduce la minimum costurile reputaționale și financiare până la sfârșitul lui octombrie, când oricum vor fi mai puține zboruri în aer.

Între timp, pasagerii sunt îndemnați să verifice ce drepturi de compensare ar putea avea în conformitate cu regulile UE261.

Ryanair a informat clienții că zborurile vor funcționa conform programului, cu excepția cazului în care pasagerii au primit un e-mail de anulare.

“Prin anularea a mai puțin de 2% din programul nostru de zbor în următoarele șase săptămâni, până când programul nostru de iarnă începe la începutul lunii noiembrie, putem îmbunătăți rezistența operațională a programelor noastre și putem restabili punctualitatea țintei noastre anuale de 90%”, spune Robin Kiely, reprezentant Ryanair.

Declarația a adăugat că compania aeriană se afla într-o perioadă de tranziție pentru a trece anul de vacanță pentru personalul său din aprilie până în martie, si ianuarie-decembrie.

Regulile UE de compensare pentru zborurile anulate

-Pasagerii au dreptul la asistență și la despăgubiri, în cazul în care întreruperea a fost sub controlul unei companii aeriene
-Companiile aeriene trebuie să ofere restituiri complete, plătite în termen de șapte zile sau reîncărcări pentru un zbor anulat în timp util
-În plus, pasagerii pot solicita, de asemenea, despăgubiri
-Sumele de anulare sunt: ​​250 de euro pentru curse pe distanțe scurte, 440 de euro pentru călătorii pe distanțe mici și 600 de euro pentru călătorii pe distanțe lungi
-Pasagerii care ajung la destinația lor cu întârziere de peste trei ore pot fi despăgubiți de la 200 la 600 de euro, în funcție de durata zborurilor și întârzierea acumulata.

mesaj din partea BBC

Zborul tău Ryanair a fost anulat recent? Puteți să vă împărtășiți experiența prin trimiterea de e-mail la hasyoursay@bbc.co.uk.

De asemenea, ne puteți contacta în următoarele moduri:
WhatsApp: +44 7555 173285
Trimiteți imagini / video la yourpics@bbc.co.uk
Încărcați fotografiile / videoclipul aici
Tweet: @BBC_HaveYourSay
Text un SMS sau MMS la 61124 (UK) sau +44 7624 800 100 (internațional)

Cum poti sa ceri refund?

Acceseaza acest link https://refundclaims.ryanair.com/

Cititi aceste articole www.irishtimes.com , thejournal.ie .

 

Va doresc calatorie placuta fara anulari de zboruri!

 

Speak Your Mind

*